ماهان شبکه ایرانیان

کودکان قربانی آلودگی‌های محیطی

متخصصان پوست می‌گویند آسیب‌های محیطی روی پوست کودکان اثرات مخرب دارند

کودکان قربانی آلودگی‌های محیطی

تحریریه ماهنامه کودک سالم

کودکان ما هر روز در معرض انواع خطرات و اتفاقاتی هستند که در پیرامونشان وجود دارد. این خطرات در هوا، آب، خانه و ... دیده می‌شوند و جان آنها را تهدید می‌کنند. متخصصان پوست می‌گویند آسیب‌های محیطی روی پوست کودکان اثرات مخرب دارند و پدر و مادرها باید آموزش‌های لازم را در زمینه آگاهی از این آسیب‌ها، تأثیر آنها روی سلامت کودکان در درازمدت و راه‌های محافظت از کودکان دیده باشند. ظاهر پوست، مو و ناخن کودک نشان می‌دهد که چقدر از این خطرات محیطی آسیب دیده است. هر گونه تغییر در رنگ دانه پوست، رنگ مو و بافت ناخن می‌تواند شما را از اثرات منفی و مخرب این خطرات آگاه سازد.

هوای سمی و نور خورشید

کودکان امروز نسبت به کودکان دیروز بیشتر در معرض آلرژی‌زاهای موجود در هوا و اشعه‌های زیانبار نور خورشید هستند. آلرژی‌زاها شامل کِرم‌های ریز، گرد و غبار، آلودگی‌ها، قارچ‌ها و کپک و ... در عصر کنونی‌ بسیار زیاد شده‌اند. اصلی‌ترین آلاینده‌ها، دی‌اکسید سولفور و اکسید نیتروس می‌باشند. این آلاینده‌ها در اثر صنعتی شدن کشورهای جهان روزبه‌روز بیشتر می‌شوند. مواد آلرژی‌زا و آلاینده‌ها واکنش‌های آلرژیکی، مثل اگزما را در کودکان افزایش می‌دهند. در کشورهای صنعتی بیماری‌های پوستی به شدت در حال رشد و افزایش است.

برخی تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهند کودکانی که از مناطق غیر صنعتی به مناطق صنعتی نقل مکان کرده‌اند، در مقایسه با کودکانی که در محل سکونت قبلی خود باقی مانده‌اند، بیشتر دچار آماس و برخی بیماری‌های پوست می‌شوند. علاوه بر ذرات معلق در هوا، تأثیر کاهش ازن بر پوست کودکان را نیز نباید نادیده گرفت. بیش از 80 درصد از آسیب‌های ناشی از نور خورشید در طول عمر هر فرد، مربوط به قبل از 18 سالگی است؛ بنابراین استفاده از کرم‌های ضد آفتاب در این دوره از زندگی با SPF حداقل 15 ضروری است. کودکانی که روی پوست خود خال‌های مادرزادی بیشتری دارند نیز بیشتر در معرض خطر هستند، از این‌رو حتماً باید از کرم‌های ضد آفتاب مقاوم در برابر اشعه‌های ماوراء‌بنفش A و B استفاده کنند تا دچار «ملانوما» نشوند.

آب و غذای مسموم

غذا و آب ناسالم نیز روی سلامت کودکان اثرات منفی زیادی دارد. در کشورهای غیرصنعتی، آب با برخی باکتری‌ها، آرسنیک، سرب و نیترات آلوده و منجر به بروز بیماری‌هایی مثل سرطان پوست می‌شود. آسیب‌های پوستی که در اثر مصرف طولانی مدت آب‌های آلوده و غذاهای فاسد، ایجاد می‌شوند، می‌توانند مشکلات شدید رشدی ایجاد کنند. در رژیم‌های غذایی ناسالمی که این روزها بسیار هم متداول شده است، مواد غذایی مفید در اثر استفاده از برخی افزودنی‌ها از بین می‌روند و در نتیجه کودکان با مصرف آنها دچار کمبود پروتئین می‌شوند و کمبود پروتئین نیز باعث خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست کودکان می‌گردد. پوست کودکان و سلامت آنها به شدت تحت تأثیر کمبود ویتامین‌هاست.

مواد سمی و داروها

همانطور که می‌دانید، بسیاری از داروهایی که بزرگسالان مصرف می‌کنند اگر کودکان نیز مورد استفاده قرار دهند، خطرات جدی مثل مرگ را در پی خواهند داشت. ترکیباتی همچون هگزا کلروفن، عوامل ضد باکتریایی مورد استفاده در صابون و وسایل ضدعفونی و استفاده زیاد از داروهایی مثل لیدوکائین، تأثیر زیادی روی سلامت کودکان و نوزادان دارند؛ به‌خصوص در روزهای نخست زندگی. پدر و مادرها باید حتماً از این نکات آگاه باشند و به هیچ وجه از این مواد تمیز کننده برای نوزادان و کودکان خردسال استفاده نکنند.

 راه‌های کاهش خطر

 حتماً از کودکان خود آزمایش خون بگیرید.  قبل از غذا دادن به آنها و قبل از خواب حتماً دست و صورت‌شان را بشویید.  اگر از پستانک و شیشه شیر استفاده می‌کنند، حتماً آنها را ضدعفونی کنید.  وقتی که شیر آب را باز می‌کنید، بگذارید آب کمی جریان داشته باشد، بعد ظرف آب آشامیدنی را پُر کنید.  کودکانی که با ظروف سفالی، روزنامه، جعبه و ... تماس دارند، باید بیشتر دست و صورت خود را بشویند. 

 پدر و مادرهای سمی

تعداد کودکانی که مورد بدرفتاری، سوء استفاده و بی‌توجهی قرار می‌گیرند، در سطح جهان رو به افزایش است و فقط در آمریکا به سه میلیون کودک می‌رسد. از این تعداد، بیش از هزار نفر هر سال در دستان پدر و مادران خود می‌میرند. کبودی‌های مختلف، آسیب‌دیدگی‌های زانو، آرنج، پیشانی و‌... از خطراتی هستند که جان بسیاری از کودک بی‌دفاع را تهدید می‌کنند.

کودکان بیشتر در معرض خطرند

 از آنجا که کودکان عادت دارند همه چیز را به سمت دهان ببرند و همچنین عادت ناخن جویدن و مکیدن انگشت در میان آنها بسیار بیشتر است، آلودگی‌های بیشتری را از این راه وارد بدن می‌کنند.  کودکان توانایی بیشتری در جذب مواد مغذی دارند تا از آنها برای رشد خود کمک بگیرند. در عین حال مواد سمی مثل سرب را نیز بیشتر جذب می‌کنند.  رشد سلول‌های بدن از هنگام تولد تا چهار سالگی بسیار سریع اتفاق می‌افتد. مواد سمی مثل سرب باعث ایجاد خطرات جدی در رشد عصبی کودکان می‌شود. در برخی از شهرهای شلوغ، سرب مشکلی بسیار جدی علیه سلامت کودکان است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی